Realtime anunta cea mai mica placa de baza din lume

Creata pentru a fi utilizata in PC-uri embedded ultra-compacte, sisteme si aplicatii, VIA EPIA PX Pico-ITX 10000G masoara doar 100mm pe 72mm comparativ cu placa de baza VIA Nano-ITX anuntata in 2003, care masoara 120mm pe 120mm si care este substantial mai mica decat placa de baza Mini-ITX, care masoara 170mm pe 170mm.

"Noua placa de baza PX10000G incape in palma mainii, ceea ce inseamna ca putem avea acum PC-uri de dimensiunea unui pachet de tigari care sa poata rula orice", a declarat Chris Bloxham, product manager al Realtime.
Printe aplicatiile practice ale noii placi de baza se afla rularea sistemelor de semnatura digitala, kioskuri digitale si sisteme computer pentru masini, dispozitive de telecomanda, inclusiv jucarii si orice alte aplicatii ce au nevoie de putere computing.

Procesorul VIA C7 eficient din punct de vedere al consumului de energie si sistemul de memorie DDR2 lower-power, permit noii placi de baza sa ruleze aplicatii standard multimedia si de productivitate la sub 13 watti, facand-o foarte eficienta din punctul de vedere al consumului energetic.