Ghid de curatare pentru computer (PC)

Toate computerele au ventilatoare situate în carcasa PC-ului. Aceste ventilatoare sunt acolo pentru a oferi mişcarea aerului, care ajută la răcirea calculatorului şi a diverselor componente din interiorul carcasei. Deoarece ventilatoarele muta aerul în interiorul şi în afara carcasei PC-ului, particulele mici de praf sunt de asemenea mutate în cadrul carcasei calculatorului. Acest lucru va determina în cele din urmă ca acest praf să se acumuleze în interiorul carcasei. Straturile de praf îngroşate se comportă ca o pătură de izolare care produce supraincalzirea componentelor electronice delicate.

Componentele pentru computere sunt afectate in timp de acumularea de căldură. Caldura in exces poate face componentele PC sa functioneze haotic si pot cauza erori de calculator sau opriri inexplicabile. Într-adevăr căldura este criminalul numarul unu a circuitelor electronice în sistemele informatice moderne.

Este întotdeauna o idee bună să poarte o mască de praf atunci când efectuează curăţarea PC-ului. Mai mult decât atât în cazul în care computerul este într-adevăr incarcat cu praf este bine curatarea sa se faca intr-o zona din afara locuintei sau cel putin pana cantitatea mai mare praf a fost curatate. Curatarea ideala se face cu aspitatorul care are optiunea de suflare a prafului. Este bine sa se evite aspirarea cu optiunea de absortie a prafului pentru ca este posibil in cazul unui aspirator mai puternic anumite componente sa se desprinda de pe placa de baza sau din alte lacasuri ale calculatorului.

Asiguraţi-vă că praful a fost eliminat din toate zonele posibile. O curatare realizata bine va creste durata de viata a calculatorului.