Pastrarea securitatii calculatorului

Conţinutul de informatii de pe un computer de domiciliu este de multe ori o ţintă uşoară pentru persoanele care doresc acces la aceste informaţii. Utilizatorilor de calculatoare acasă magazin de multe ori informaţiile cărţii de credit, numere şi informaţiile de cont bancar pe computerele de acasă. Acest tip de informaţie este ceea ce sunt după listele de intrusi atunci când încearcă să acceseze un computer acasă. Cu aceste informaţii, intruşii pot folosi informaţiile obţinute pentru a achiziţiona bunuri şi servicii pentru ei înşişi.

Nu numai ca intruşi calculator doresc acces la informaţii de cont, dar alte ţinte populare sunt spaţiu pe hard disk, procesor de computer şi chiar conexiune la internet. Cu acces la aceste resurse de calculator, un intrus calculator poate utiliza un computer de domiciliu pentru a ataca alte computere.Mai multe calculatoare care au fost compromise, şi utilizate într-un atac malware calculator, cu atat mai greu este de a urmări în jos sursa atacului.

Software antivirus

Fiecare computer ar trebui să aibă bun software antivirus instalat şi actualizate la zi. Deseori, computerele noi sunt achiziţionate şi vin instalate cu un software de treizeci de zile antivirus proces. Odată ce software-ul expiră, utilizatorii de computere acasă nu iau timp pentru a achiziţiona integral software-ul antivirus. Un computer cu software-ul antivirus nu poate părăsi computerul deschis la viruşi de calculator, spyware, malware şi date compromise pe aparat.

Software de Patch-uri pentru Computer

Microsoft publica patch-uri de securitate pentru software-ul pe doua zi de marţi a fiecărei luni şi ori de câte ori o actualizare critică este necesar. Calculatoarele pot fi uşor de configurat pentru a permite "Automatic Updates", astfel încât patch-uri critice de securitate publicat de Microsoft va fi instalat atunci când sunt disponibile. Alte companii de software publica patch-uri de securitate după cum este necesar. Aceste patch-uri software-ul rezolva problemele cunoscute ce se pot lăsa un calculator vulnerabile la atacuri. Prin aplicarea acestor patch-uri, utilizatorii de computere de domiciliu pot fi siguri că intruşii rău intenţionat computerul nu pot avea acces la computer prin intermediul acestor vulnerabilitati de software.

Fisierele atasate la E-Mail

Utilizaţi prudenţă extremă atunci când citirea e-mail şi faceţi clic pe ataşările într-un e-mail. E-mail-ul rău intenţionat este adesea trimise cu link-uri ispititoare oameni să faceţi clic pe link-ul. Odata ce un utilizator face clic calculator pe un link malitios, un virus poate fi lansat, cod încorporat pot fi aplicate, malware-ul poate fi instalat şi pe computer poate fi complet compromise. Unele malware-ului, numit furnizori de bustean cheie, se va conecta la fiecare apăsare de tastă făcute pe calculator şi pot trimite informaţii către un atacator. Deci informaţii de cont, parole şi numere de bancă ar putea fi uşor compromisă în timp ce ghidul de calculator este complet ignora.

Parole puternice, sunt foarte importante atunci când vine vorba de securitatea calculatoarelor. Hackerii pot ajunge rapid parole în cazul în care parolele sunt alcătuite din nume comune, cuvinte comune, nume de familie sau de companie, sau oricare dintre aceste numere cu adăugată în. Nu lăsaţi niciodată un set parolă la parola implicită sau lăsaţi-l necompletat.

Alege o parolă diferită pentru fiecare computer şi un serviciu care este utilizat. Alegeţi parole lungi; cel puţin opt caractere, şi de a folosi litere, numere şi caractere speciale pentru parola.

Păstrarea un computer de domiciliu de siguranţă şi securitate de la atacatori nedorite impune precauţie, dar este bine merita efortul. Menţinerea up-to-data de software antivirus, menţineţi calculatorul patch cu toate patch-urile de securitate relevante, şi setaţi parole puternice, cu privire la conturile, servicii şi computerul. Prin luarea acestor paşi, un utilizator de computer acasă se pot odihni mai uşor şi să fie mult mai puţin vulnerabile la atacuri informatice.