Tipuri de calculatoare

Hardware-ul computerului este o parte fizică a unui computer care execută în cadrul hardware-ul. Este, spre deosebire de software-ul de calculator sau de date care poate fi frecvent schimbate, modificate sau sterse de pe un computer. Hardware-ul computerului nu este frecvent schimbat şi astfel sunt stocate în dispozitivele hardware, cum ar fi citit doar de memorie (ROM), în cazul în care nu este uşor de schimbat.
Cele mai multe hardware-ul computerului este inclus şi deci nu este vizibil pentru utilizatorii normali. Mai jos sunt diferite tipuri de hardware a găsit într-un computer.

Plăci de bază: Este placa cu circuite centrale sau primar care alcătuiesc un sistem electronic complex, cum ar fi un computer. O placa de baza este, de asemenea, cunoscut ca un consiliu de principal, masă de logica sau placa de sistem.

Unitatea centrală de prelucrare: O CPU este componenta principală a unui calculator digital care interpretează instrucţiunile şi datele în procesul de programe de calculator.

Random Access Memory: O RAM permite a datelor stocate pentru a fi accesate în orice ordine. RAM este considerat ca memoria principală a computerului în cazul în care zona de lucru este utilizat pentru afişarea şi manipularea datelor.
Basic Input Output System: BIOS-ul pregăteşte programe software pentru a încărca, executa şi de a controla computerul.
Alimentare: Alimentarea cu energie electrică aprovizionării cu energie la o sarcină de ieşire sau un grup de sarcini.
video controler cu display: Se converteşte reprezentarea logică a informaţiei vizuale într-un semnal care poate fi folosit ca date de intrare pentru un mediu de afişare.
Computer Bus: Este folosit pentru a transfera date sau a puterii între componentele calculatorului în interiorul unui calculator sau între calculatoare.
CD-ROM: Acesta conţine date accesibile printr-un calculator
floppy disk: Este un dispozitiv de stocare de date
Unitate Zip: Este un mediu de capacitate de stocare pe disc de sistem.
Hard Disk: Acesta este un non-volatile sistem de stocare de date care stochează date pe o suprafaţă magnetică stratificat lui platane hard disk.