Link pe Twitter

Care ar fi criteriile care te determină să trimiţi un link pe Twitter?
După calculele mele, ar fi 6 motive mari şi late, pe care vreau să le discut mai jos. Apoi voi va trebui să alegeţi ce vi se potriveşte. Dacă aveţi şi alte motive, vă rog se le aduceţi în discuţie.

1. Link-ul duce spre blogul tău

Degeaba ai cont de Twitter dacă nu-ţi promovezi articolele. Cred că nu există persoană care să nu fi trimis măcar o dată un link spre un articol de-al său, nu? Cred că la primul punct se încadrează toţi. Dacă nu, ridicaţi mânuţa.

2. Ai avut ceva de învăţat din articolul respectiv

Bineînţeles, nu e vorba numai de tutoriale. Poţi învăţa ceva şi dintr-un articol în care un tip povesteşte ce-a făcut aseară. Poţi învăţa ceva şi dintr-un articol cu bancuri (mai greu, dar poţi). Poţi învăţa ceva nou dintr-o grămadă de tipuri de articole. Mulţi trimit link-ul pe Twitter, alţii îl păstrează numai pentru ei.

3. Ideea articolului ţi se pare genială

Cu alte cuvinte, îţi place cum e redactat ceea ce tocmai ai citit. Fie că înveţi ceva sau nu, că te ajută cu ceva sau nu, contează doar că ţi-a atras atenţia şi ţi-a plăcut. Trimiţi pe Twitter, sau păstrezi pentru tine?

4. Îţi place omul (bloggerul)

Cazuri destul de rare, dar care pot fi întâlnite. Îţi place de un anumit blogger şi-l admiri enorm. Atât de mult încât, fie că scrie un articol bun sau nu, trimiţi link-ul pe Twitter. Te încadrezi?

5. E o chestie prin care-ai trecut tu, dar despre care n-ai avut timp să scrii

Se întâmplă destul de des, mai ales când vine vorba de articole gen „Cum să…”, sau tot felul de păţanii. Ţi se pare cunoscut peisajul, dar nu ai avut tu timp (sau inspiraţie) să-l descrii. Tu deja ai trecut peste treaba asta, dar vrei să araţi şi altora despre ce e vorba, în caz că se lovesc de problemă.

6. Nu-ţi trebuie, dar poate fi folositor altora

Are puţin legătură cu punctul 5. Citeşti o informaţie care pe tine nu te avantajează cu nimic, dar trimiţi, poate ajută pe altcineva. Cum m-am trezit eu astăzi să scriu că nu-ştiu-cine oferă hosting gratis, înainte să citesc exact despre ce e vorba. Bineînţeles, nu oferea pic de găzduire gratis, dar m-am pomenit cu câteva RT-uri aşa … ca să ajutăm şi pe alţii.